maren-en-baby.jpg annelies_1.jpg bart-en-jordy2.jpg bart-en-jordy3.jpg michiel-en-bram-kleur.jpg praktijk-1.jpg praktijk-3.jpg praktijk-2.jpg lien.jpg bart-en-stag.jpg anthea-en-finn-in-kleur.jpg praktijkgeit.jpg

Kleine Mensen


Vossenberg 1 Team

Telefoon nummer

Beste kindjes,

Je moet misschien ook naar de kinesitherapeut om oefeningen te gaan doen of naar de logopediste om beter te leren praten, lezen of rekenen?
Dat is mogelijk en helemaal niet zo erg.
Als je dat toevallig bij ons komt doen ziet dat er ongeveer zo uit:

We wijzen je even de weg zodat je weet waar je moet zijn wanneer je bij ons de eerste maal binnenkomt in de praktijk.

Je komt binnen in onze wachtzaal en dan zie je 4 deuren, de deur recht voor je is het toilet, daar mag je steeds gebruik van maken.
We hebben wel liefst dat je voor of na de oefeningen naar het toilet gaat zodat we tijdens het oefenen zo weinig mogelijk tijd verliezen.
De deur links van je, daar werken de kinesisten Inge en Christophe met grote mensen. Het kan soms gebeuren dat mama’s of papa’s daar eens moeten gaan oefenen wanneer ze pijn aan hun nek of rug hebben.
De deur rechts van je, daar werken veel kinesisten met veel kindjes. Zij noemen Bart, Jo, Kris, Joke, Hanne, Annemie, Sonja en Kristien. Vanuit deze deur kunnen zij jou komen roepen om met het oefenen te starten.
Achter de vierde deur in de wachtzaal wonen Bart en Inge, twee kinesisten, met hun kindjes Gijs en Maarten.
Wanneer je naar de logopediste, Annelies, of naar de ergotherapeute, Kim, mag gaan, moet je terug naar buiten gaan, de plaatjes “logopedie” en “ergotherapie” volgen. Die leiden jou naar een buitentrap rechts van het huis, bovenaan de trap kan je links de deur binnengaan en dan ben je er.

Sinds kort staat er een beetje verder dan die trap een bureelcontainer waar Katrien, de kinderpsychologe, haar werk doet en waar de kinesisten een extra plaatsje hebben om te oefenen met jullie.

De meeste kindjes worden geboren zonder problemen.

Ze worden daarna snel groot en sterk, maar sommigen worden maar traag groot en sterk, die kindjes moeten dan soms gaan oefenen bij een kinesist.
Soms hebben die kindjes niet zoveel kracht als andere kinderen, bewegen ze wat trager, kunnen ze niet zo goed stappen, lopen of springen of vallen ze teveel.
Bij een kinesist kunnen ze, door te oefenen, dit proberen te verbeteren.
Er zijn ook wel kindjes die geboren worden met problemen.
Zij zien er soms wat anders uit, kunnen soms moeilijk of soms wel helemaal niet praten, zitten, stappen, lopen of springen…
Ook deze kindjes moeten naar de kinesist, soms wel voor heel hun leven lang. In het begin misschien om te leren zitten of hun hoofdje recht te leren houden, later misschien om gemakkelijker te leren ademen, soms om te leren staan, vaak om hun spieren soepel te houden…

Zo zie je maar dat er heel veel redenen kunnen zijn waarom jullie naar de kinesist(e) moeten gaan.

Wanneer je bij ons komt oefenen ga je merken dat je niet steeds dezelfde kinesist zal krijgen om mee te oefenen. Wij hebben ervoor gekozen zo te werken zodat er meerdere kinesisten jullie kennen waardoor het ook voor jullie leuker en afwisselender is.

Elke kinesist zal het net een beetje anders doen maar wel steeds om jou het beste te helpen.
De kinesisten zijn zowel jongens als meisjes.

Wij dragen geen witte jas meer waarvoor je dus geen bang hoeft te hebben: wij doen jullie geen pijn, wij gaan enkel eens voelen aan jullie spieren en jullie oefeningen laten doen waardoor jullie weer beter worden op dat gebied waarvan jij ook vindt dat dat niet zo goed gaat. Meestal hebben wij dus gewoon een T-shirt of een trui aan, zoals jij.

Bij de kinesist(e) mag je oefeningen doen om sterk te worden, om soepel te worden, om beter je evenwicht te kunnen behouden en zodoende misschien niet zoveel te vallen, om beter te kunnen stappen, lopen of springen…Wij zullen steeds samen met jou bekijken wat er eigenlijk niet zo goed gaat en dan zullen we daarop oefenen. Je kan het vergelijken zoals bij de turnles, maar dan met “1 turnmeester” of “1 turnjuf” en met die oefeningen die jij leuk vindt en voor jou goed zijn.

Bij de logopediste kan je ook gaan oefenen, daar is het meestal wat meer zoals “huiswerk” maken: als je niet goed kan rekenen, lezen of spellen, gaat de logopediste jou dat proberen beter te leren doen. Ze kan je ook helpen zodat je harder of duidelijker kan praten bijvoorbeeld.

Bij de ergotherapeute kan je o.a. mooi leren schrijven, gemakkelijker leren knippen, plakken en spelen. De ergotherapeute gaat ook samen met jou zoeken welk speelgoed voor jou het beste is en gaat jou “trucjes” leren om makkelijker met je handen te kunnen werken.

Bij de kinderpsychologe kan je eens langsgaan om te praten wanneer je je bijvoorbeeld niet zo goed in je vel voelt, je eventueel geplaagd wordt, je jezelf niet zo een kei of niet zo mooi vindt... ook je mama en papa kunnen bij de psychologe eens langskomen wanneer ook zij eens willen praten over hen of over jou (als je bijvoorbeeld een beetje te stout bent, hi, hi...) De kinderpsychologe, Katrien, kan zelf ook niet zo makkelijk stappen. Zij begrijpt heel goed waarom oefenen belangrijk is en weet ook heel goed dat het niet altijd leuk is om steeds te moeten oefenen. Katrien heeft ook steeds als kindje moeten oefenen. Zij begrijpt jullie dus heel goed!

Omdat wij weten dat jullie vaak veel hobby’s hebben, teveel huiswerk moeten maken en te weinig tijd hebben om te spelen zullen we jullie ook nooit meer dan echt noodzakelijk naar onze praktijk laten komen.

Wij werken ook alleen maar tijdens de week en niet tijdens jullie vrije weekend want dan moeten jullie met mama, papa, broer of zus spelen.
 
Veel plezier thuis en tot de volgende keer in onze praktijk misschien !